Kennisbank

Materialen waarmee je in je eigen dagelijkse praktijk aan de slag kunt. De meeste materialen zijn direct gratis te downloaden en hebben een gedegen wetenschappelijke basis.

Thema
Trefwoord
Type
Taal

76 publicaties

Eenvoudige voorlichting

‘Ik heb COPD. Wat kan ik doen?’

Begrijpelijk handboek over COPD voor laaggeletterden, migranten, ouderen en lager opgeleiden. Als je het handboek bestelt, krijg je er de handleiding en de gesprekskaart bij.

Beeldbrief

Beeldbrief GGD over gezondheid voor nieuwkomersjongeren

Nieuwkomersjongeren hadden behoefte aan een laagdrempelig verslag van het eerste consult bij de GGD. Iets op papier, dat begrijpelijk is voor henzelf en voor hun ouders. GGD Regio Utrecht is aan deze wens tegemoet gekomen. Vanuit Pharos hebben we met jeugdverpleegkundigen een beeldbrief ontwikkeld. De beeldbrief is getest door nieuwkomersjongeren zelf. We willen andere GGD'en graag adviseren om deze beeldbrief ook in hun regio te gebruiken.

Eenvoudig voorlichtingsmateriaal | Beeldverhaal

Buitenspelen

Eenvoudig beeldverhaal over buitenspelen. Professionals en vrijwilligers in de zorg, het onderwijs of de kinderopvang kunnen het verhaal gebruiken bij contact met kinderen en ouders.

Eenvoudig voorlichtingsmateriaal | Beeldverhaal

Daphne is gek op haar baby en op haar telefoon

Beeldverhaal voor jonge ouders over het verantwoord gebruik van smartphones. Professionals en vrijwilligers in zorg en welzijn, de gemeente, het onderwijs en de kinderopvang kunnen dit verhaal inzetten in hun contact met (jonge) ouders.

Eenvoudig voorlichtingsmateriaal | Beeldverhaal

De eerste hapjes van baby Adam

Eenvoudig beeldverhaal over de eerste hapjes van baby Adam. Professionals en vrijwilligers in de zorg of de kinderopvang kunnen het verhaal gebruiken bij contact met ouders over gezond opgroeien.

Eenvoudig voorlichtingsmateriaal | Beeldverhaal

Dewi en social media

Beeldverhaal over het verantwoord gebruik van social media voor jongeren. Professionals en vrijwilligers in de (jeugdgezondheids)zorg, het onderwijs of de kinderopvang kunnen het beeldverhaal als hulpmiddel gebruiken bij een gesprek met jongeren en ouders.

Eenvoudige voorlichting | Beeldverhaal

Dounia praat en overwint

Seksueel misbruik binnen de familie en hoe slachtoffers over hun ervaringen kunnen praten

Naar boven