Samenwerken met ervaringsdeskundigen en sleutelpersonen op geldzorgen en gezondheid

Kom te weten wat leerervaringen zijn uit het veld en hoe je aan kunt sluiten bij het landelijke SZW programma Preventie van geldzorgen

Wil je weten hoe je succesvol kunt samenwerken met ervaringsdeskundigen en sleutelpersonen binnen het thema geldzorgen en gezondheid? In dit webinar delen we kennis en ervaringen uit het veld, inclusief leerervaringen uit gemeentelijke en welzijnsinitiatieven. Het webinar biedt een plek om samen te werken, ervaringen uit te wisselen en meer te leren over hoe we geldzorgen effectief kunnen voorkomen en ondersteunen. We gaan ondermeer in gesprek met twee sleutelpersonen en een ervaringsdeskundige en delen hun leerervaringen uit Dordrecht, Lelystad en Sittard-Geleen.

Dit webinar wordt georganiseerd vanuit het landelijk SZW programma Preventie van Geldzorgen. Meer informatie vind je op deze pagina. 

In het deelproject waar dit webinar onderdeel van is werken Pharos en Sterk uit Armoede en andere partners samen met gemeenten in het opleiden en ondersteunen van ervaringsdeskundigen en sleutelpersonen op het gebied van geldzorgen. Om er eerder bij te zijn en de samenwerking met informele formele hulp te verbeteren. Ze zijn kritische vriend en hebben een brugfunctie en signalerende functie richting de formele hulp.

Wat je kunt verwachten in dit webinar:

  • Introductie van het programma Preventie van Geldzorgen
  • Uitleg over de terminologie en de rol van sleutelpersonen en ervaringsdeskundigen
  • Inspirerende verhalen en leerervaringen van ervaringsdeskundigen en sleutelpersonen, gemeenten en welzijnswerk
  • Meer informatie over dit deelproject en hoe je kunt deelnemen aan de diverse trainingen voor ervaringsdeskundigen

Bekijk hier de webinar terug

Over het programma Preventie van geldzorgen

Dit project is onderdeel van het programma Preventie van Geldzorgen. Meer informatie en de link om je aan te melden voor de trainingen vind je op de pagina “Samenwerken met ervaringsdeskundigen en sleutelpersonen aan geldzorgen“.

Het programma Preventie van Geldzorgen is een initiatief van Divosa, Humanitas, Pharos, Sterk uit Armoede, Sociaal Werk Nederland en het Nederlands Centrum Jeugdgezondheid en wordt gefinancierd door het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid.

Meer informatie over alle projecten en partners vind je op divosa.nl/preventievangeldzorgen

Naar boven