Stages en werkervaringsplaatsen bij Pharos
Op zoek naar een stage of werkervaringsplek waar je echt impact kunt maken? Bij Pharos werk je niet alleen aan je eigen ontwikkeling, maar draag je ook bij aan het verkleinen van gezondheidsverschillen. Anna deed bijvoorbeeld onderzoek naar de ervaringen van mensen met dementie die in onderzoek vaak vergeten of uitgesloten worden. Anna: ‘Ik werkte met mensen die echt het verschil proberen te maken. Met onderzoek, maar bijvoorbeeld ook door trainingen te geven en met bestuurders en beleidsmakers in gesprek te gaan. Dat is niet alleen motiverend, maar ook heel leerzaam.’
Stage of werkervaringsplek
We hebben regelmatig afstudeerstages, meewerkstages en werkervaringsplekken (WEP). Een mooie kans om onder begeleiding van ervaren collega’s werk- of onderzoekservaring op te doen. En bij te dragen aan het onderzoek en de kennisproducten van Pharos. De vorm en inhoud van jouw stage of werkervaringsplek bepalen we samen, afhankelijk van jouw interesse en onze behoefte. Hieronder vind je wat voorbeelden van opdrachten waar stagiairs aan hebben gewerkt. Pharos verleent geen directe hulp of zorg. Wij bieden dan ook geen stages of werkervaringsplaatsen voor deze activiteiten.
Voorbeelden stage- en werkervaringsopdrachten
- Onderzoek naar participatie van mensen met een migratieachtergrond en mensen met een lage opleiding binnen patiëntenorganisaties en cliëntenraden.
- Meelopen met onze huismeester en receptionist om alle facilitaire zaken te leren.
- Literatuuronderzoek naar de participatie van mensen die laaggeletterd zijn bij patiëntenorganisaties in de VS, Verenigd Koninkrijk, Canada en Australië.
- Verzamelen en plaatsen van (begrijpelijk) voorlichtingsmateriaal op huisarts-migrant.nl.
- Ontwikkelen/aanpassen van een instrument waarmee de overbelasting van de mantelzorgers van patiënten met een migratieachtergrond gemeten en bespreekbaar gemaakt kan worden.
- In kaart brengen van de inbedding van het thema vgv (vrouwelijke genitale verminking) in zorggerelateerde opleidingen.
- Folders, brochures, websites en andere materialen analyseren op toegankelijkheid en begrijpelijkheid.
- Procesevaluatie van de mentormethode Welkom op school uitvoeren.
Voorwaarden voor een stage of werkervaringsplek
- Je volgt een relevante opleiding (of hebt er recent een afgerond).
- Je hebt affiniteit met de doelgroep van Pharos, die bestaat uit onder anderen mensen met een migratieachtergrond, mensen met een vluchtachtergrond, mensen die laaggeletterd zijn en mensen met een lage opleiding. In je profiel vinden we voldoende raakvlakken met het werkveld van Pharos.
- Je hebt gedegen kennis van de Nederlandse taal.
Vergoeding
Je ontvangt een stagevergoeding van € 390,- bruto per maand bij een fulltime stage (36 uur per week). Heb je geen ov-jaarkaart? Dan kom je in aanmerking voor een tegemoetkoming in de kosten van woon-werkverkeer.
Solliciteer voor een stage of werkervaringsplek
Enthousiast geworden? Solliciteer dan via het sollicitatieformulier. Geef hierin zo concreet mogelijk informatie over:
- Jouw interessegebieden.
- De soort stage die je zoekt of de activiteiten, thema’s of programma’s die je aanspreken.
- De omvang en termijn van de stage die je zoekt.
- De opleiding die je volgt.
- De eisen die jouw opleiding stelt.
Voor meer informatie kun je ons ook bellen via (030) 234 98 00.
Vervolgstappen
Als wij een stageverzoek ontvangen, kijken wij of we een match kunnen maken. Hierbij kijken we naar je opleidingseisen, interesses en leerdoelstellingen en de behoefte aan ondersteuning bij onze afdelingen en programma’s. Als we een mogelijke match zien, nodigen we je uit voor een gesprek om elkaar beter te leren kennen en de mogelijkheden te bespreken.
Is er geen match? Of hebben we geen plek? Dan wijzen wij het verzoek af. Vaak ligt de afwijzing niet aan de relevantie van jouw profiel, maar aan het feit dat vraag en aanbod niet overeenkomen.