Werken bij Pharos

Laagopgeleiden overlijden 6 jaar eerder dan hoogopgeleiden. Zij leven 15 jaar minder lang in goed ervaren gezondheid. Bij Pharos werken we samen aan het verkleinen van deze gezondheidsverschillen. Voor iedereen – van jong tot oud.

Help jij ons mee?

Naar onze vacatures

Waarom pas jij bij Pharos?

  • Je zet je graag in voor kansen op gelijke gezondheid voor iedereen.
  • Je denkt graag mee in het verzamelen, verrijken en delen van onze wetenschappelijke-, praktijk- en ervaringskennis op het gebied van gezondheidsverschillen.
  • Dit doe je graag samen met diverse collega’s, klanten, samenwerkingspartners én de mensen om wie het gaat.
  • Je hebt je ontwikkeld, of wil je ontwikkelen tot een enthousiaste professional.
  • Je bijt je graag vast in ingewikkelde vraagstukken en zoekt daarbij naar praktische oplossingen.
  • Je vindt het leuk om nieuwe mensen te leren kennen. Jij weet ze te binden aan ons doel, het project en de organisatie.
  • Je bent zelfsturend, kunt goed schakelen tussen verschillende niveaus en verschillende werkzaamheden, waarbij je het eindresultaat steeds in de gaten houdt.
  • Je houdt de ontwikkelingen op je vakgebied goed bij en weet die om te zetten in beleid, opleidingen en praktijk.
  • Je voelt je thuis tussen collega’s met verschillende culturele achtergronden.

25 culturele achtergronden

75+ collega’s

100+ projecten en 50+ partners

Vacatures

Sollicitatieproces

Hoe werkt solliciteren bij Pharos?

Wat doen we bij Pharos?

Gemiddeld zijn we gezonder dan ooit in Nederland. Dat klinkt mooi, maar een goede gezondheid is niet voor iedereen weggelegd. Laagopgeleiden overlijden 6 jaar eerder dan hoogopgeleiden. Zij leven 15 jaar minder lang in goed ervaren gezondheid. Als je bijvoorbeeld kanker hebt, heb je als hoogopgeleide patiënt meer kans om dat te overleven dan een laagopgeleide.

Ook vluchtelingen hebben in Nederland vaak te maken met gezondheidsachterstanden. Ondanks hun veerkracht kunnen de gevolgen van geweld en traumatische ervaringen erg groot zijn voor hun lichamelijke en geestelijke gezondheid. Het is bovendien voor vluchtelingen en andere niet-westerse migranten moeilijk om hun weg te vinden in de gezondheidszorg. Als er niet voldoende aandacht is voor hun gezondheid, staat dat hun participatie en integratie in de weg.

Gezondheidsverschillen verkleinen

Gezondheidsverschillen zijn niet acceptabel. Daarom werken we bij Pharos aan het terugdringen ervan. Voor iedereen – van jong tot oud. Dat doen we door (inter)nationale kennis te verzamelen, te verrijken en te delen. Alle soorten kennis. We doen onderzoek en produceren praktische informatie. Zo helpen we zorgverleners, beleidsmakers en professionals om in hun dagelijkse werk gezondheidsverschillen te kunnen verkleinen.

Dat doen we niet alleen. Hiervoor werken we samen met de mensen om wie het uiteindelijk gaat. Zij weten hoe het is om dat foldertje van het ziekenhuis niet te begrijpen. Of om voor het eerst naar de huisarts te gaan in een nieuw land. Zij zijn onze taalambassadeurs en sleutelpersonen.

Diversiteit & inclusie

Bij Pharos weten we al jaren hoe belangrijk inclusie en diversiteit is. Om gezondheidsverschillen terug te dringen werken we aan een inclusieve samenleving. Een samenleving die iedereen gelijke kansen geeft om gezond te zijn en te blijven. Maar diversiteit en inclusie zijn niet alleen goed om gezondheidsverschillen terug te dringen. Ook op de werkvloer voegt diversiteit en inclusie veel toe. Daarom heten we mensen met allerlei achtergronden van harte welkom bij onze organisatie en mag je bij ons zijn zoals je bent. Jouw ideeën kunnen bij ons het verschil maken!

Om te zorgen dat de diversiteit op onze werkvloer leidt tot een fijne werksfeer en goede resultaten, hebben we drie diversiteitsdoelstellingen binnen Pharos:

  • We zijn een organisatie waarin iedereen zich thuis voelt en iedereen meetelt;
  • Medewerkers voelen zich gewaardeerd en gerespecteerd om wie zij zijn en de eigenschappen die zij meebrengen;
  • De kwaliteit van onze dienstverlening staat altijd voorop. Inclusie en diversiteit versterkt deze kwaliteit en het behalen van de doelstellingen.

Ben je benieuwd hoe werken bij Pharos echt is? Lees hieronder wat onze collega’s vertellen.

Collega’s aan het woord

Werken bij Pharos – Naïma Abouri

Werken bij Pharos – Catelijne Mittendorff

Werken bij Pharos – Wendi van Helden

Veelgestelde vragen

Wie kan ik bellen als ik vragen heb over een vacature?

In de vacaturetekst staat een naam van de collega die beschikbaar is voor vragen. Met hen kun je bellen.

Hoe weet ik of mijn sollicitatie goed is binnengekomen?

Als je reageert, ontvang je automatisch een bevestiging. Dat betekent dat je sollicitatie goed bij ons is binnengekomen. Heb je geen bevestiging ontvangen? Probeer het dan nog een keer. Lukt het opnieuw niet? Neem dan contact op met ons HR-team via HRM@pharos.nl.

Heeft het ook zin om te solliciteren als mijn opleiding niet helemaal aansluit?

Zie jij toch kansen om de functie te vervullen? Dan zijn wij erg benieuwd naar hoe jij dit voor je ziet en welke kansen je ons kan bieden. Je kunt een open sollicitatie insturen.

Mag ik ook een video insturen in plaats van een sollicitatiebrief?

Ja, dat mag zeker. Wij zijn benieuwd naar je motivatie!

Heeft het zin om te solliciteren als ik nog niet veel werkervaring heb?

Dat heeft zeker zin. Wij hebben regelmatig vacatures voor jonge professionals. Wij geloven in de kracht van diversiteit en de meerwaarde die iedereen kan bieden. Daarnaast hechten wij veel waarde aan ontwikkeling op elk functieniveau.

Binnen hoeveel dagen kan ik een reactie verwachten als ik solliciteer?

De reactietijd staat in de vacature. Daarna maken we een selectie. Wij streven ernaar om binnen een week na de sluitingsdatum contact met je op te nemen.

Na hoeveel dagen ontvang ik een reactie op mijn open sollicitatie?

Dit is meestal binnen 2 weken, mocht je dan nog geen reactie hebben ontvangen, stuur dan een mail naar HRM@pharos.nl.

Belangrijk bericht voor recruiters

Als we zaken willen doen met recruiters, headhunters of bureaus om bepaalde functies te vervullen, dan schakelen we deze bureaus zelf in. Profielen en cv’s die bureaus ongevraagd sturen, worden behandeld als directe sollicitaties van de kandidaat.

Kan ik een open sollicitatiebrief sturen?

Alle vacatures van Pharos zijn te vinden op deze website. Open sollicitatiebrieven sturen is niet nodig.

Arthur van Schendelstraat 600 (2e etage)
3511 MJ Utrecht

Plan uw route
Naar boven