
‘In gesprek over meisjesbesnijdenis’ – geaccrediteerde e-learning
Deze e-learning voor JGZ-professionals biedt basiskennis, tools en oefenstof waarmee je de vgv-preventietaak kunt uitoefenen.
Materialen waarmee je in je eigen dagelijkse praktijk aan de slag kunt. De meeste materialen zijn direct gratis te downloaden en hebben een gedegen wetenschappelijke basis.
De materialen op deze pagina mogen worden gebruikt onder de volgende voorwaarden:
Voor meer informatie, vragen of uitzonderingen op dit beleid kun je contact opnemen: online@pharos.nl
Deze e-learning voor JGZ-professionals biedt basiskennis, tools en oefenstof waarmee je de vgv-preventietaak kunt uitoefenen.
Achtergrondliteratuur over laaggeletterdheid en gezondheidsvaardigheden ter voorbereiding van het onderwijs. Ook uit te delen aan studenten.
Intervisie op basis van de 5 stappen methode is een goede methode om complexe casuïstiek omtrent laaggeletterdheid te bespreken.
Beschrijving van het gebruik van een videoconsult, zeven casussen en rollenspellen voor het oefenen van eenvoudig communiceren
Voor alle zorgverleners die gesprekken voeren met (aanstaande) ouders. Ontwikkeld door de Taskforce Rookvrije Start i.s.m. Pharos
Leerlingen laten nadenken over eigen ideeën t.a.v. leven en dood (doen beseffen dat dat voor iedereen anders is)
Video’s ontwikkeld door Pharos die geschikt zijn om te gebruiken tijdens het onderwijs
Handreiking voor (aankomende) zorgprofessionals die zorg verlenen aan vrouwen die besneden zijn, bijvoorbeeld huisartsen, verloskundigen en verpleegkundigen (in opleiding).
E-learning (twee modules en een eindtoets) voor huisartsen en specialisten ouderengeneeskunde.
Een ingesproken powerpoint over behandelwensen en –grenzen, cultureelsensitief communiceren, reanimatie, andere behandelingen en de palliatieve fase
Projectochtend (of -middag) voor het ROC Apothekersassistent MBO4