Kansrijke start

Leerwerktraject PLUS en financiële impuls

In het LeerwerktrajectPLUS gaan 6 coalities Kansrijke Start lokaal aan de slag met hun leervraag op het thema Voorkomen van geldzorgen. Gedurende 1,5 jaar leren deze professionals van inhoudelijk experts én van elkaar. Daarnaast vergroten ze hun netwerk van laagdrempelige financiële dienstverleners, sleutelpersonen, ervaringsdeskundigen en partners uit het informele domein. 

Ook ontvangen 15 coalities Kansrijke Start (waaronder de deelnemers van het LeerwerktrajectPLUS) financiële middelen ter ondersteuning van initiatieven die bijdragen aan het voorkomen van geldzorgen.  

Naar het Kansrijke Start programma

We weten dat er meerdere factoren zijn die een kansrijke start beïnvloeden. Naast de genetische aanleg, gezondheid en leefstijl van de ouders spelen de levensomstandigheden en fysieke leefomgeving van (aanstaande) ouders en kind een belangrijke rol. Het ervaren en hebben van financiële problemen en de stress die dat geeft, is een belangrijke risicofactor op een minder goede start voor (aanstaande) gezinnen en hun ervaren gezondheid.  

Meerdere coalities en gemeenten hebben dit thema in het kader van Kansrijke Start inmiddels geagendeerd en zijn op zoek naar handvatten en inspiratie. Vanuit Pharos hebben we het thema ‘Kansrijke Start en armoede & schulden’ verder uitgewerkt en zetten we coalities in beweging om met dit onderwerp aan de slag te gaan. Zodat professionals in de praktijk de preventie van financiële problemen kunnen opnemen in hun werkwijze. 

Meedoen? Meld je snel aan!

Wil je met je Kansrijke Start coalitie extra inzetten op het voorkomen van (beginnende) geldzorgen? Meld je dan nu aan via kansrijkestart@pharos.nl 

Meer informatie over deze trajecten en de voorwaarden voor deelname lees je hier.

  • Voor het LeerwerktrajectPLUS vernemen we je interesse graag voor 1 april 2025
  • Voor de Financiële impuls voor 1 juni 2025.

Heeft jouw coalitie interesse om deel te nemen maar wil je eerst meer weten? Neem dan contact op met je Kansrijke Start adviseur of mail naar kansrijkestart@pharos.nl

 

Nog meer inspiratie en alvast aan de slag?

Meer lezen over geldzorgen & Kansrijke Start

Over het programma Preventie van geldzorgen

Dit project is onderdeel van het programma Preventie van Geldzorgen. In samenwerking met betaalde en onbetaalde professionals, sleutelpersonen en ervaringsdeskundigen maken we geldzaken een normaal gespreksonderwerp.  Zodat we samen zorgen kunnen delen en tijdig werken aan oplossingen.

Het programma Preventie van Geldzorgen is een initiatief van Divosa, Humanitas, Pharos, Sterk uit Armoede, Sociaal Werk Nederland en het Nederlands Centrum Jeugdgezondheid en wordt gefinancierd door het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid.

Meer informatie vind je op divosa.nl/preventievangeldzorgen

Naar boven