Leven met hiv in Nederland
De dagelijkse ervaringen van migranten met hiv
Iris Shiripinda
Anouka van Eerdewijk
Onder migranten en etnische minderheden komt hiv relatief vaker voor dan onder de rest van de Nederlandse bevolking. Hoewel etnische minderheden steeds vaker worden erkend als een belangrijke groep binnen de preventie van hiv en de behandeling, ondersteuning van en zorg voor mensen met hiv, is er eigenlijk maar weinig bekend over hoe migranten in hun dagelijkse leven met hiv omgaan. Leven met hiv in Nederland. De dagelijkse ervaringen van migranten met hiv tracht hier meer inzicht in te geven. Het boek bevat de verhalen van vijftien migranten met hiv, zowel homo- als heteroseksuele vrouwen en mannen, die al dan niet in het bezit zijn van een verblijfsvergunning of Nederlands paspoort.
Hun verhalen brengen niet alleen de medische aspecten van hiv naar voren, maar laten ook de sociaal-economische en juridische factoren zien die van invloed zijn op hun leven. Ook besteedt het boek aandacht aan de intieme levens en seksuele gezondheid van deze mensen.
Dit boek is niet alleen geschikt voor beleidsmakers, gezondheidspersoneel en alle overige professionals die in hun werk te maken krijgen met migranten met hiv, maar ook voor migranten die meer willen weten over leven met hiv. Door de ervaringen van migranten met hiv samen te brengen, maakt dit boek de problemen en hindernissen die deze mensen ondervinden en de hulp die zij nodig hebben zichtbaar.
2008, ISBN 978-90-75955-67-5, 160 pagina’s, bestelnummer 9P2008.07, € 16,-