Aan de slag met stoppen met roken

Met het stimuleren van een integrale, persoonsgerichte stoppen-met-rokenaanpak streven we naar een gelijke kans op een rookvrije omgeving en leven voor alle volwassenen en kinderen. Wil je ook aan de slag? Op deze pagina vind je kennis en tools die je concreet op weg helpen.

Aan de slag met 5 hulpvragen

Roken is de grootste te voorkomen doodsoorzaak in Nederland. Op dit moment verwoest roken het leven van onevenredig veel mensen met weinig geld of chronische stress. Mensen in een kwetsbare situatie profiteren veel minder van het beleid en maatregelen om te stoppen met roken. Zij hebben meer moeite om van het roken af te komen en ondervinden grotere gevolgen voor hun gezondheid. Ze lijden bijvoorbeeld vaker aan een chronische ziekte zoals COPD als gevolg van roken. Antirookcampagnes en stoppen-met-roken-hulp is voor deze groep vaak minder succesvol.

Vanuit Pharos denken we graag mee over hoe ook jij effectief kan bijdragen aan het creëren van levensbelangrijke kansen voor iedereen in Nederland om te kunnen stoppen met roken. Alle hulpverleners in de wijk kunnen hier een bijdrage in leveren. Denk aan de welzijnswerker, buurtsportcoach of de jongerenwerker, maar ook aan bewoners en sleutelfiguren. Als we samenwerken, gaan we het meest effectief stress en roken te lijf.

Naar boven